به گزارش نیوزنگار سان گراف، تحولات مجلس شورای اسلامی در هفته ای که گذشت بیشتر تحت تأثیر طرح کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم(CFT) بود. حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهینشهر روز یکشنبه -۱۵ مهر- در اخطاری مستند بر اصل ۱۱۰ قانون اساسی اظهار کرد: لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز یکی از مصادیق مبارزه با فساد و پولشویی بود که توسط رییس مجلس رای گیری شد و بعد توسط آقای مطهری هم خلاف رویه و قانون به رای گذاشته و از دستور کار مجلس خارج شد.
وی افزود: رهبری در دیدار نمایندگان گفتند قانون داخلی بگذرانید و خیلی توجهی به این کنوانسیونها نکنید. اما مجلس علنا روز چهارشنبه قانون داخلی را کنار گذاشت و به لایحه خارجی اولویت داد.
علی لاریجانی، رییس مجلس در پاسخ به این اخطار گفت: لایحه مبارزه با قاچاق ربطی به این موضوع ندارد.
مخالفت آتشین با کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم
لایحهCFT بعد از کش و قوس فراوان روز یکشنبه در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. در این بین تعدادی از نمایندگان از جمله نقوی حسینی و حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر اخطارهای جداگانهای مطرح کردند که در پاسخ به اخطار نقوی حسینی، رییس مجلس شورای اسلامی نامهای که دفتر مقام معظم رهبری برای او درباره کنواسیونها ارسال کرده است را در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت کرد با این مضمون «مقام معظم رهبری با بررسی این لوایح در مجلس شورای اسلامی مخالفتی ندارد.»
رییس مجلس شورای اسلامی بعد از صحبتهای وزیر امور خارجه، اعلام کرد که نمایندگان رای خود را بدهند و این توضیح را داد که رایگیری علنی نیست. در زمانی که رییس مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی میپرداخت، تعدادی از نمایندگان از جمله برخی نمایندگان استان اصفهان همچون موسوی لارگانی، نماینده فلاورجان با در دست داشتن پلاکاردهایی به نشانه اعتراض مقابل مانیتور جلوی هیات رییسه ایستادند و با نشان دادن عدد “۲” به نشانه مخالفت با این لایحه نظرشان را اعلام کردند.
در زمانی که رییس مجلس شورای اسلامی آغاز رایگیری را اعلام کرد: محمد جواد ابطحی، نماینده خمینیشهر به نشانه اعتراض در پشت تریبون مجلس شورای اسلامی قسمتی از آییننامه داخلی را پاره کرد.
در نهایت ۱۴۳ نماینده با رای موافق و ۱۲۰ رای مخالف از مجموع ۲۷۱ نفر نماینده حاضر در مجلس این لایحه را تصویب کردند. با این رأی نمایندگان، اکنون شورای نگهبان باید این لایحه را بررسی و نظرش را به مجلس اعلام کند.
کامیونداران به داد زلزله زدگان رسیدند، کسی به دادخودشان نمی رسد
زهرا سعیدی، نماینده مبارکه در نطق میان دستور خود در جلسه علنی روز چهارشنبه-۱۸ مهر- با بیان اینکه حوزه انتخابیه من، دارای یکی از بزرگ ترین پایانه های کشور است، خاطرنشان کرد: این قشر اعتراضات خود را به زبان های مختلف و با نامه، مکاتبه، مراوده و غیره به مسئولان گفتند، اما ما کاری برای آن ها نکردیم.
وی خطاب به نمایندگان با یادآوری زلزله سال گذشته کرمانشاه، گفت: هر زمان که از کرمانشاه دستور دادند، کامیون داران خود را به خط کردیم تا خاطری از زلزله زدگان مکدر نشود و این قشر هر آنچه توان داشتند در میان گذاشتند، اما ای کاش امروز درد آن ها را می شنیدیم.
سعیدی مبارکه با اشاره به اینکه ۵۰ جلسه با کامیون داران برای حل مشکلات آن ها گذاشته است، ادامه داد: وقت و زمان عمل که می رسد، فقط به آن ها قول می دهیم و آن زمان که آن ها راه می آیند، جور دیگری سر راه آن ها را می بندیم.
وی از دولت خواست مسئول مستقیمی برای رسیدگی به مشکل کامیون داران قرار دهد تا بتواند وزارتخانه های مرتبط را به هم وصل کند و ادامه داد: یک نفر پاسخگو باشد تا مشکل کامیون داران را رفع کند.
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
ابطحی، نماینده خمینیشهر به همراه دو تن از نمایندگان به رییس جمهور: عدم اجرای حکم قانون بند ه ماده ۳۳ برنامه ششم توسعه کشور موضوع بخشودگی سود کارفرما و جریمه بیمههای دریافتی کشاورزان و خسارت دیده از حوادث غیر طبیعی و امهال اصل وام آنها به مدت سه سال.
سلیمی، نماینده سمیرم به رییس جمهور و وزارت جهاد کشاورزی: عدم اجرای بند خ ماده ۳۳ قانون برنامه ششم در خصوص بخشودگی سود جریمه دیرکرد بانک کشاورزی خلاف قوانین تصویبی مجلس است.
حاجی دلیگانی، نماینده شاهینشهر به رییس جمهور: به چه دلیل یارانه نوزادانی که در سال ۱۳۹۷ متولد میشوند حذف میکنید، در حالی که این اقدام مغایر قانون و سیاستهای جمعی است.
ساداتینژاد، نماینده آران و بیدگل به وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی: چرا وزارت ارشاد هیچ برنامهای در حوزه فرهنگی برای روستاهای کشور ندارد؟
حاجی دلیگانی، نماینده شاهینشهر به وزیر آموزش و پرورش: جمعی از معلمان استخدامی سال ۶۰ جهت بازنشستگی باید مابهالتفاوت ۹ درصد حق بازنشستگی را براساس حقوق پرداخت کنند.